skip to Main Content
Kolf Kopen

Kolf kopen

Afgelopen week dacht ik weer eens terug aan een hilarisch misverstand. Het is al heel wat jaren geleden. Zo lang geleden zelfs dat marktplaats nog niet bestond en je overtollige spullen via een huis aan huis krantje te koop kon aanbieden. In die tijd had ik nog geen borstvoedingscentrum maar verhuurde al wel vanuit huis Medela kolven.

Auto verkopen

Wij hadden als auto een Volkswagen golf die we wilden verkopen. Frank had een mooie advertentie opgesteld en geplaatst in het krantje. Zonder resultaat helaas. Een aantal weken achter elkaar zetten we de advertentie in het krantje, maar blijkbaar was er niemand geïnteresseerd in onze auto.

Kolf kopen voor vrouw

Op een middag werd ik gebeld door een buitenlandse meneer die de Nederlandse taal nog niet helemaal onder de knie had. Hij wilde “kolf kopen voor vrouw”. Ik legde hem rustig en duidelijk uit dat ik alleen kolven verhuurde, bijvoorbeeld als de baby in het ziekenhuis lag en zijn vrouw borstvoeding wilde afkolven. Hiervoor was dan een professionele kolf nodig en deze zijn nogal prijzig. Dat is de reden dat deze kolven alleen verhuurd worden. Hij kon er dus wel een huren. Maar hij bleef volhouden. Hij vroeg of de kolf wel schoon en heel was. Het was immers voor zijn vrouw en moest ook voor de kinderen veilig zijn. Ietwat geërgerd reageerde ik dat ze natuurlijk schoon en veilig waren, dat vond ik erg belangrijk.

de sloop

Nogmaals vertelde hij dat hij de kolf echt wilde kopen en niet huren. Nee, we kwamen niet tot zaken, helaas. Dit vreemde gesprek had een dusdanige indruk gemaakt dat ik het ‘s avonds aan tafel aan Frank vertelde. Hij luisterde geamuseerd. Na een paar minuten zag ik hem denken… Ineens viel het kwartje, dit was een klant voor zijn Golf geweest en niet voor een kolf van mij. Nadien is er ook niemand meer geweest met interesse voor de auto en hebben we hem bij de sloop achter gelaten voor 200 gulden.