skip to Main Content
Ook Dit Is Werken

Ook dit is werken

Ik ben lekker bezig achter de schermen. Het is bijna 10 uur en blijkbaar slaapt iedereen uit of doet in ieder geval even rustig aan. Nog weinig klanten gezien. Nu hebben we hier altijd meer te doen dan dat we tijd hebben, dus een uurtje om wat administratieve klussen af te ronden is niet verkeerd. Dan komt er een moeder binnen met een kinderwagen die ik al een aantal maanden begeleid. Ik heb haar al een tijdje niet gesproken en ben natuurlijk heel benieuwd hoe het nu gaat. We praten even bij en gezien haar komst naar de winkel gaat het best goed op dit moment. Ze komt een nieuwe bh kopen. Dat doe je niet als je er mee wilt stoppen. Ze heeft grote borsten en vond het niet prettig dat ze er met voeden soms zo onbedekt bij zit. Nu had ze bij een eerder bezoek aan de winkel haar oog al laten vallen op een mooie bh van Mammae. Maar ja, toen niet gekocht omdat ze niet wist of ze het vol ging houden met het geven van borstvoeding. En nu, bijna 2 maanden later, trakteert ze zichzelf op iets moois. Om het ook een beetje te vieren. En omdat je er ook als je borstvoeding geeft leuk uit wilt zien.

Huilende baby

We zoeken de juiste maat bh op en hiermee vertrekt de mama in het pashokje. Inmiddels heeft de baby opgemerkt dat mama stil staat en hij wordt wakker. Al gauw begint hij te huilen. Als ik ergens niet tegen kan zijn het huilende baby’s. Ik hoor hem roepen om zijn mama. Ik wiebel wat aan de wagen in een poging om hem weer stil te krijgen maar dat mag niet baten. Aan zijn moeder vraag ik of ik hem eruit mag halen en wat mag rondlopen in de hoop dat hij daar weer rustig van wordt. Moeder is allang blij, want met een huilende baby op de achtergrond sta je ook niet meer rustig een bh te passen. Helemaal niet als je borstvoeding geeft, het pashokje heeft al heel wat druppende moeders gehad. De baby is al snel weer stil gelukkig. Moeder kan ontspannen verder passen. Ondertussen schenk ik voor haar en voor mijzelf een kopje thee in en geniet even van een momentje rust met een heerlijk tevreden baby’tje op mijn borst. Wat heb ik toch ontzettend leuk werk.