skip to Main Content
Papa Met Briefje

Papa met briefje

Kwart over 10, een kers verse papa komt binnen. Hoe ik dat weet? Hij ziet er moe maar gelukkig uit en heeft een briefje in de hand. Hij behoort tot een speciale categorie klanten, de ‘papa met briefje categorie’. Ik heb toch altijd veel respect voor de papa’s in de kraamtijd. Het zal je maar gebeuren. Je grote steun en toeverlaat heeft een mega klus geklaard. Je stond er zelf bij en keek er naar… Dat op zich lijkt mij al moeilijk. Zien hoe iemand waar je zoveel van houdt pijn heeft. Veel meer dan haar hand vast houden, moed inspreken, beetje water geven kun je niet. Er zijn is al heel waardevol voor haar. Maar toch, je zou wel meer willen doen.

kraamtijd

En dan daarna, de kraamtijd. Een lieve kraamverzorgende komt bij je thuis. Zij heeft in no time de touwtjes in handen. Verzorgt mama en baby. Verzorgt ook de papa met koffie en eten. Vertelt de hele dag door allemaal nieuwe dingen die je ook heel graag weer wilt onthouden. Maar het is wel veel wat er op je af komt. Daarom is het soms dan ook best lekker als je even om een boodschap word gestuurd. En daar ga je dan, met briefje, naar het Borstvoedingscentrum. Nog nooit van gehoord. Je fietst er dagelijks langs heen maar geen idee waar het zit.

wat is wordt thuis wel uitgelegd

Met je briefje in je hand stap je de winkel binnen. Je bent niet de enige. Achterin de winkel is een moeder een bh aan het passen. Af en toe komt ze half het pashokje uit. Je kijkt maar de andere kant op. Er is een collega vader aan de beurt. Ook hij heeft een briefje. Je wisselt een begip volle blik. Dan is het jou beurt. Je leest voor wat er op je briefje staat: Tepelhoedjes merk Medela, opzetstukje kolf Medela enkel, zoogcompressen. Wat het allemaal is weet je niet, dat zal thuis wel uitgelegd worden. Er worden wat doosjes gepakt en je rekent af. Weer iets wat van je lijstje afgestreept kan worden. Nu maar weer gauw naar huis. Tijd voor koffie.