skip to Main Content
Een Nieuwe Plek Voor Onze Borstvoedingsspullen

Een nieuwe plek voor onze borstvoedingsspullen

“Waarom begin je niet een winkel met die borstvoedingsspullen!”

Mijn hobby was zo uit de hand gelopen dat Frank mijn man dit op een avond uit riep. Het is inmiddels al weer 16 jaar geleden dat ik begonnen ben met het Borstvoedingscentrum aan de Assendorperstraat 236 in Zwolle.

 

Mensen verklaarden ons voor gek

Maar zo gezegd, zo gedaan. We zouden toch eerst goed onderzoek moeten doen naar de haalbaarheid, een plan gaan schrijven, in ieder geval niet ons zo maar storten in een avontuur. Toch was onze redenatie; wat hebben we te verliezen? Hooguit een illusie armer en een ervaring rijker. Het werd al met al een hele verrijkende ervaring. Voor mij als persoon, ik was ineens niet meer alleen moeder maar ook inkoper, verkoper, boekhouder, schoonmaker en ondernemer. Toch bleef mijn focus gericht op mijn gezin. Steeds wanneer ik dacht dat de verhoudingen scheef dreigden te raken en ik te veel uren nodig had voor de winkel, kwam er ineens iemand op mijn pad die werk zocht. Zo ben ik uitgegroeid van een eenmanszaak naar een bedrijf waarin we momenteel met 5 vrouwen werken. En was ik aan het begin nog vrijwilliger bij de VBN (Vereniging Borstvoeding Natuurlijk), inmiddels ben ik 12 jaar aan het werk als lactatiekundige en heb ik al met heel veel moeders in Zwolle en wijde omgeving een stukje mogen oplopen in hun borstvoedingsavontuur.

 

Een nieuwe droom

Ergens, een jaar of twee geleden, groeide er een nieuwe droom. Ik ontmoette soms jonge vrouwen die vastgelopen waren in hun leven. Die geen fijne tijd hadden gehad en al op jonge leeftijd het huis waren ontvlucht. En nu waren ze moeder geworden maar hadden geen idee hoe ze die nieuwe taak zouden kunnen vervullen. Of jonge meiden die op het verkeerde moment op verkeerde plekken kwamen en zo beschadigd raakten. Soms kon ik een stukje met ze oplopen, kwamen ze af en toe bij ons thuis voor een praatje of om mee te eten. Maar wat had ik een aantal graag een tijdje bij ons thuis laten wonen. Om ze tijd te geven om op adem te komen. Om ze een stukje verder te kunnen helpen. Om te laten zien en ervaren hoe je ook gezin kunt zijn. Deze droom werd een verlangen wat groeide bij Frank en mij. Ook onze nog thuis wonende kinderen zijn hier mee ‘besmet’.

Ik zeg wel eens:

‘je hebt van die kinderen die komen met zwerfkatjes aan, die van onze komen met mensen aan die een beetje aandacht nodig hebben.’

Ons huis is te klein om deze droom te realiseren dus zijn we al een tijdje op zoek naar een geschikte plek. Nu wonen we boven de winkel en we wisten dus al een tijdje dat er vroeg of laat een andere winkelruimte voor het Borstvoedingscentrum zou moeten komen. Toen Jiska en Jorien dan ook net voor Pinksteren vertelden van hun plannen en mij vroegen of ik ‘shop in shop’ met ze mee wilden doen hoefde ik niet lang na te denken. En zo vallen er weer wat puzzelstukjes op de juiste plek. Beginnen zij aan een groot avontuur en komt voor ons ook ruimte om nieuwe plannen te maken.

Op zaterdag 1 september pakken wij hier alles in en maandag 3 september gaan de deuren van Mens & Kinders open.