skip to Main Content
Weer Aan Het Werk

Weer aan het werk

Kolven op de werkvloer….het leverde bij mij wel eens grappige taferelen op.
Ik werk ook in een ziekenhuis als verpleegkundige, dus je zou denken dat men daar wel wat gewend is als het gaat om kolven.

geen kolfruimte

Een echte kolfruimte hebben we niet, dus ik was vaak op zoek naar een vrij plekje. Een ongebruikte patiëntenkamer, een kraamkamer (heel bevorderlijk voor mijn toeschietreflex!), een doucheruimte….ik heb zelfs leidinggevenden uit hun kantoortje ‘gejaagd’.

Als ik vermelde dat ik ging kolven, kreeg ik vaak als vraag: “wát ga je doen, golven??”
Ook liep een keer een onwetende, wat verwarde patiënt zó mijn kamertje in!

nooit vervelend

Ik heb het nooit vervelend gevonden, dat ik mijn werk even moest onderbreken om mijn kind thuis van moedermelk te voorzien. Door 2 koppen thee mee te nemen, een tijdschriftje en een klein fotoboekje van mijn zoontje, had ik juist even een rustmomentje en was ik heel bewust met hém bezig. Dat voelde goed!
Nooit heb ik negatieve reacties gekregen, collega’s waren juist heel geïnteresseerd en hielpen waar ze konden.

Als je vragen hebt over kolven onder werktijd, of je ziet er misschien wat tegenop, dan staan wij voor je klaar. Ook hebben wij alles in de winkel wat je nodig hebt voor het afkolven en bewaren van moedermelk.