skip to Main Content

Wat is handig om vooraf al in huis te hebben wanneer je borstvoeding gaat geven? Eigenlijk kan dit lijstje kort zijn, behalve borsten heb je niets echt nodig.

Wat vooraf wel makkelijk kan zijn om in huis te hebben zijn de volgende zaken:

Voedingsbh

Anita 5034Een voedingsbh, deze kun je in de laatste weken van de zwangerschap prima kopen. Omdat je de eerste tijd ook wel regelmatig in bed doorbrengt is een zachte bh zonder vulling of beugel vaak het fijnst. Een mooie, goed steunende bh kun je beter kopen na de bevalling als de stuwing voorbij is en je weer op de been bent.

Zoogkompressen

Zoogkompressen, wegwerp of uitwasbaar

Lanoline

Tubetje lanoline zalf voor het geval je tepels gevoelig of een beetje kapot zijn, bv Purelan of Lansinoh

Draagdoek

draagdoekEen draagdoek als je nu al van plan bent om straks je kindje te gaan dragen. Dan kun je in de kraamdagen mooi oefenen met je kraamverzorgende. Deze kun je kopen bij onze gezamenlijke winkel aan de Assendorperstraat 66.

Overig

Alle andere dingen kun je beter nog niet aanschaffen. Mocht je toch iets nodig hebben kun je ons ook altijd buiten openingstijden, ook in het weekend en ‘s avonds, bellen op 06-48051270 en we zullen je zo snel mogelijk helpen.

Kolf aanschaffen?

Ook een kolf raden we normaal gesproken niet aan om voor de bevalling aan te schaffen. Wacht daar mee tot de borstvoeding goed op gang is en je baby goed uit de borst drinkt. Als je dan weer de deur uit kunt is een bezoekje aan het Borstvoedingscentrum een mooi uitje en kunnen we samen met je kijken welke kolf voor je geschikt is.